храни и напитки
Вишните понижават нивото на холестерола
Антиоксидантите във вишните са полезни за сърдечносъдовата система
свързани теми
Участниците в проучването били здрави хора на възраст 18-25 години, които 12 часа преди изследването трябвало да изядат половин или цяла чаша замразени вишни.
Според биолозите вишните увеличават автоокислителната отбрана на организма и повишават активността и защитните функции на полезните вещества, а това се отразява благотворно на работата на кръвоносната система.
Предполага се, че умереното количество вишни в храната понижава рисковите фактори за развитие на сърдечносъдови заболявания, намалява нивото на холестерола и наситените мазнини в кръвта, а също така допринася за намаляването на теглото и натрупаните мазнините в областта на корема с цели 14%.
галерии
Facebook коментари