рецепти
Домашен пай със сладко
свързани теми
Необходими продукти:
масло - 250 г
захар - 1 ч.ч.
кисело мляко - 150 г
майонеза - 1 малка кутийка
яйце - 1
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 1 пакетче
брашно - колкото поеме (за меко тесто)
сладко - по избор
канела - 1 ч.л.
нишесте или брашно - 1-3 с.л.
орехи (смлени) - 1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта, след което добавете яйцето, киселото мляко и майонезата. Започнете да прибавяте брашно, докато се получи меко тесто. Оставете го да престои за половин час на хладно.
Смесете сладкото с канелата, нишестето или брашното (ако е по-течно, сложете 3 с.л. нишесте). Намазнете тава и разпределете 2/3 от тестото по дъното и по стените. Изсипете сладкото и поръсете с орехите.
Към останалото тесто добавете още малко брашно - за да стане по-твърдо. Разточете го, разрежете ленти, които подредете шахматно (или успоредно) върху сладкото.
Сложете пая да се изпече в умерена фурна до приятен загар.
галерии
Facebook коментари