рецепти
Вегетарианска лазаня
Вкусна рецепта за вегетарианци и постещи
За любителите на италианската кухня и за вегетарианците, тази рецепта съчетава в себе си най-доброто от средиземноморската кухня.
Продукти:
200 г готови кори за лазаня
600 г спанак
125 мл сметана
1 скилидка чесън
300 г извара
100 г настърган кашкавал
3 яйца
4 с.л. масло
щипка индийско орехче, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, бланшираме го в гореща вода, нарязваме ситно и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Разбиваме с миксер сметаната, изварата и яйцата. Добавяме ситно нарязания чесън, подправяме с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус.
В намазана с олио тава нареждаме кори, върху тях слагаме слой спанак и от сместа с изварата. Подреждаме по този начин до свършване на продуктите, като завършваме отгоре със слой спанак.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна около 30 минути.
Продукти:
200 г готови кори за лазаня
600 г спанак
125 мл сметана
1 скилидка чесън
300 г извара
100 г настърган кашкавал
3 яйца
4 с.л. масло
щипка индийско орехче, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, бланшираме го в гореща вода, нарязваме ситно и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Разбиваме с миксер сметаната, изварата и яйцата. Добавяме ситно нарязания чесън, подправяме с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус.
В намазана с олио тава нареждаме кори, върху тях слагаме слой спанак и от сместа с изварата. Подреждаме по този начин до свършване на продуктите, като завършваме отгоре със слой спанак.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна около 30 минути.
галерии
Facebook коментари