рецепти
Ципура във фолио с картофи за гарнитура
свързани теми
Необходими продукти:
риба - 2 ципури или др. вид
чесън - 10 скилидки
магданоз - около връзка
картофи - 3 броя, сварени
риган - 1 ч. л.
каперси - 2 ч. л.
домати - 1 брой
маслини - 8 броя
зехтин - 100 мл + 4 с.л.
оцет - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Почистете ципурите (или друг вид риба) и ги разпределете в 2 листа алуминиево фолио, като предварително сложите във всяка риба по 2-3 скилидки чесън и няколко стръка магданоз.
Отделете костилките на маслините, нарежете ги и ги смесете с останалия, също нарязан, магданоз.
Добавете при рибите каперси и маслини, след което полейте обилно със зехтин. Най-отгоре добавете кубчета нарязан домат.
Овкусете със сол, риган и наситнен магданоз. Завийте ципурите с фолиото, но не съвсем плътно. Сложете да се изпекат за около 20 минути в предварително загряна фурна на умерена температура.
През това време накиснете останалият накълцан чесън и магданоз в зехтин и оцет. Поднесете ципурата (по-добре с фоолиото), гарнирана с нарязани варени картофи, поляти с чесновия зехтин.
галерии
Facebook коментари