рецепти
Ябълков пай
Лесно, вкусно и английско
свързани теми
Необходими продукти
За тестото:
• 250 г брашно
• 200 г масло (или маргарин)
• 2 яйца
• 2 с.л. захар
За пълнежа:
• 1.5 кг ябълки
• 2-3 с.л. захар
• 1 ч.л. канела
• 100 г счукани орехи
• пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне
• Смесете всички продукти за тестото и омесете добре. Разстелете половината върху дъното и стените на тортена форма с подвижно дъно.
Пригответе пълнежа, като настържете обелените и почистени ябълки и ги задушите със захарта до омекване.
• Като поизстине добавете канелата и орехите и изсипете се върху тестото в тортената форма.
• Разточете втората половина от тестото на лента с дебелина около 1 см. Нарежете на парчета и ги наредете кърстосано върху пълнежа на разстояние 2-3 см, като оформите решетка.
• Изпечете в предварително вагрята до 200 градуса умерена фурна, а след като изстине, поръсете с пудрата захар.
галерии
Facebook коментари