рецепти

Мраморен кекс



Мраморен кекс

Типичен кекс за българската кухня - съчетание на жълто и кафяво, по-различен вкус с по-малко усещане на сладост. Много подходящ за сутрешното (и не само) кафе (или чай).


Необходими продукти:

5 яйца
300 г захар
375 г брашно
125 мл олио
1 пакетче бакпулвер
4 с.л. неподсладено какао
125 мл вода
сок от 1 лимон


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, докато захарта напълно се разтвори и се образува светлокафява кремообразна маса. Прибавете към нея брашното, вода, бакпулвера и продължете да разбивате. Разделете тестото на 2 равни части, като към едната прибавите какаото. Тестото трябва да има консистенцията на гъста сметана. Намажете тава с масло и едновременно на тънка струя сипвайте двата вида тесто. Печете в предварително загрята фурна до 180 градуса за 50 ми­нути или до готовност.

Loading
дневен бюлетин

галерии