рецепти

Панирани хапки от заешко месо



Панирани хапки от заешко месо

Тази рецепта изисква повече време - поне 2 часа. Може и да не е най-здравословната откъм начин на приготвяне (пържи се), но пък откъм тип месо е трудно да се намери нещо толкова вкусно, а и без вредни мазнини.

Необходими продукти:

заешко месо - 1 кг обезкостено
яйца - 3 броя
галета
сол
черен пипер - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
соев сос - 2 ч.л.
къри - 2 щипки
лимони - 1 брой
магданоз - няколко стръка


Начин на приготвяне:

Сварете целия заек (предварително добре изкиснат!), след това го обезкостете и го нарежете на средни хапки. Оваляйте ги (в голяма купа) със соевия сос, къри, сол, черен и червен пипер и оставете в хладилника да се накисне за около час.

Загрейте мазнина в тиган (повечко и на максимална температура!), оваляйте хапките последователно в галета, яйца, пак галета и пак яйца.

Пържете докато хванат златиста коричка. Поднесете заешките хапки с накълцан магданоз и резенчета лимон.

Loading
дневен бюлетин

галерии