рецепти
Как да сготвим обикновени спагети с месо
Здравословна и вкусна, макар и семпла, вечеря
свързани теми
Необходими продукти:
• 1/4 чаша зехтин
• 2 скилидки чесън, добре накълцани
• 2 малки глави лук, добре накълцани
• 400 г настъргани домати
• 1/2 к. крехко пуешко или пилешко месо
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтин в малка тенджера на умерен огън. Сотираме лука и чесъна, докато омекнат и станат полупрозрачни. Добавяме настърганите домати и подправки по желание като сушен риган и босилек. Намаляваме огъня, покриваме тенджерата и оставяме сместа да къкри около 1 час като разбъркваме често. В друга тенджера сотираме половин килограм крехко пилешко или пуешко месо на умерен огън в продължение на 5-8 минути, докато добие кафяв цвят. Разбъркваме месото с готовия сос маринара, покриваме съда и пак оставяме да покъкри.
В голяма тенджера сипваме около 4 литра вода и 1 ч.л. сол и оставяме да заври. Добавяме пълнозърнестите спагети, разбъркваме и ги сваряваме. Оставяме спагетите на огъня 10-тина минути и от време на време ги разбъркваме. Ако предпочитаме ястието по-„алангле” ще е готово за по-малко време, а, ако предпочитаме пастата по-крехка, оставяме спагетите поне 12 минути.
Изцеждаме спагетите с гевгир без да ги изплакваме с вода. След това ги сервираме, заляти с малко от приготвения сос маринара.
Пълнозърнестата паста съдържа повече витамини, минерали, протеини, фибри и есенциални мастни киселини от обикновената паста, затова е за предпочитане да използваме пълнозърнести спагети.
галерии
Facebook коментари